Ripple CTO David Schwartz bekritiseert Bitcoin omdat het niet milieuvriendelijk is zoals XRP.

Ripple CTO David Schwartz bekritiseert Bitcoin omdat het niet milieuvriendelijk is zoals XRP.
Rate this post

Ripple CTO David Schwartz bekritiseerde Bitcoin in een nieuwe blogpost die beweert dat het consensusmechanisme van XRP milieuvriendelijker is dan het ‚proof-of-work‘ (POW) van BTC, dat ‚veel energie verbruikt en uiteindelijk het milieu schaadt‘. XRP, zo stelt Ripple, is een cryptocurrency die gecreëerd is met het oog op duurzaamheid.

Schwartz zei dat het creëren van geld, of het nu fiat is of niet, niet milieuvriendelijk is. Geldschepping heeft dus gevolgen op de lange termijn voor de natuur.

Volgens de CTO was cryptocurrency bedoeld om deze gevolgen voor het milieu te vermijden, maar hij gelooft dat digitale penningen die zijn gemaakt door middel van proof-of-work een energie-intensief proces is. Hij citeerde Bitcoin, dat PoW mining gebruikt om transacties te valideren en nieuwe munten te creëren en te distribueren. Hij zei dat als mijnwerkers concurreren om complexe rekenpuzzels op te lossen die in de loop van de tijd moeilijker worden, de energie die nodig is om dergelijke problemen op te lossen ook zal toenemen.

Schwartz verklaarde dat één toepassingsspecifiek geïntegreerd circuitapparaat of ASIC een milieukost van $1.500 per jaar kon hebben, terwijl krachtigere mijnbouwinstallaties zo veel als $6.000 per jaar kunnen kosten.

Het heeft geen uitleg nodig over waar Schwartz naartoe rijdt met deze „aanvallen“ op Bitcoin. Concreet stelt hij dat het Consensusmechanisme, een procedure waarbij een gemeenschappelijke overeenkomst wordt gevormd waarrond transacties op volgorde kunnen worden uitgevoerd, niet dezelfde milieu-impact heeft als ‚proof-of-work‘-mijnbouw.

Schwartz beweert dat het XRP-grootboek (XRPL) een uniek consensusmechanisme heeft dat verwaarloosbaar veel energie verbruikt, wat leidt tot lagere vergoedingen. Dit grootboek maakt gebruik van een gedistribueerd overeenkomstprotocol om consensus te bereiken over een bepaalde transactie. Simpel gezegd stelt Schwartz dat XRP het probleem van de dubbele bestedingen oplost zonder dat PoW nodig is.

Een andere reden waarom Schwartz zegt dat XRP duurzaam is, is dat alle XRP al bestaat. „Er zijn nooit niet-duurzame mijnbouwpraktijken of extra energie nodig om meer te produceren, in tegenstelling tot andere digitale middelen zoals Bitcoin en Ethereum,“ voegde hij eraan toe.

Als een ander bewijs van de duurzaamheid van XRP zei de Ripple CTO dat de energie die nodig is voor 1 miljoen XRP-transacties al 79.000 gloeilampen zou kunnen voeden, terwijl 1 miljoen BTC-transacties 4,51 gloeilampen zouden kunnen voeden, wat de energie-intensiteit van Bitcoin impliceert.

Energieverbruik is een kritisch neveneffect van de blokketen, en aangezien we een grotere toepassing en gebruik van deze nieuwe technologie in het wereldwijde financiële systeem zien, is het een onderwerp dat moet worden aangepakt„, David Schwartz, Ripple CTO.

Hoewel het waar is dat krijgsgevangenen veel meer hulpbronnen gebruiken en duurder zijn, is wat overblijft dat verschillende Bitcoin-mijnbouwactiviteiten al zijn overgegaan op het gebruik van hernieuwbare energie. In een studie van vorig jaar zei het analysebureau Coinshares dat 74% van de Bitcoin-mijnbouwactiviteiten nu wordt aangedreven door hernieuwbare energie.

Daarnaast stellen anderen, zoals Bitcoin-voorvechter Vijay Boyapati, dat de mijnbouwproblemen, die uiteindelijk leiden tot hogere vergoedingen, een belangrijk deel zijn van wat geld waardevol maakt. In zijn proefschrift „Bullish Case for Bitcoin“ denkt hij dat iets om geld te worden eerst waardevol moet zijn voordat het een betaalmiddel kan worden. „Een netwerk met „lage“ tarieven is een netwerk met weinig beveiliging en gevoelig voor externe censuur. Degenen die de lage tarieven van de Bitcoin-alternatieven aanprijzen, beschrijven onbewust de zwakte van deze zogenaamde „alt-munten“, zei hij.